Delphinium lifecoach

Soms kun je wat hulp gebruiken bij vraagstukken in je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij werk gerelateerde problemen of andere zaken die je belemmeren om het beste uit jezelf te halen. Wil jij je doelen bereiken? Op het relationele vlak, in je werk, bij stress, of als je steeds tegen dezelfde problemen aan loopt. Wil je iets veranderen in je leven of aan jezelf?

Door het vergroten van je zelfkennis, inzicht in je patronen, praktische tips en oefeningen help ik jou om die doelen te bereiken. Zoek je een lifecoach die heel goed invoelt wat jij ervaart, die toegankelijk is, humor heeft en echt samen met jou op pad gaat, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Op deze pagina vind je meer informatie over wie ik ben, hoe ik werk en wat cliënten van mij vinden. Mocht je meer informatie nodig hebben of persoonlijk kennis willen maken, neem dan even contact met me op.

 

Ervaringen van cliënten

"Erna geeft mij het gevoel dat ze met open mind en begrip naar mij luistert. En dat is voor mij heel belangrijk als gevoel en hoofd door elkaar vliegen. Erna geeft dan de juiste aandacht en stelt de juiste vragen. Gevoel en hoofd komen weer bij elkaar en zo doorleef ik alles mooi. Rust en energie zijn bij mij terug en ik heb weer een goed perspectief naar de wereld. Dan kan ik alleen nog zeggen, Dank!" Egbert-Jan


"In de gesprekken met Erna heb ik veel warmte ervaren. Ze is empathisch en nuchter tegelijk, ze luistert goed en stelt precies de goede vragen. Ik kon me geen betere coach wensen!" Irene

 

Over mij

Ik woon samen met mijn man en onze twee katten in Amersfoort. Na jaren in de ICT te hebben gewerkt ben ik gestart met de opleiding tot psychosociaal therapeut. Ik miste iets in mijn werk en had het gevoel dat ik iets anders van mijzelf moest ontwikkelen. De combinatie van hoofd en hart maakt mij gelukkig. Daarnaast versterken deze beide kanten van mijzelf elkaar. Zo kan ik in de coaching pragmatisch en nuchter zijn, en gebruik ik in mijn ICT werk mijn intuïtie en gevoel. Zo is mijn werk en ben ik zelf in balans.

Naast mijn werk houd ik van reizen, lezen, wandelen, zingen, koken, en boksen.

Lifecoaching

Als lifecoach help ik jou je doelen te bereiken. Of je nu minder stress wilt ervaren in je werk, zelfverzekerder wilt zijn of iets anders wilt veranderen in je leven, ik kan je helpen. Ik doe dit door het vergroten van je zelfinzicht. Kennis over jezelf, waarom je doet wat je doet, of waarom je bepaalde keuzes maakt in het leven is de sleutel tot verandering. Uiteindelijk word je daardoor meer jezelf en sta je relaxter en gelukkiger in het leven. Door gesprekken en praktische oefeningen werken we samen aan jouw doelen.

Het orakel van Delphi vertelde het al op de poort: "Ken uzelf", het antwoord op al je vragen.

Methodieken

Tijdens mijn studie heb ik kennis gemaakt met veel verschillende methodieken. Systeemtherapie, NLP, EFT, cognitieve therapie, familie opstellingen, visualisaties, lichaamsgericht therapie, transactionele analyse, levensloop, groepsdynamica, etc. Deze kennis draag ik met mij mee in mijn rugzak en gebruik ik waar dat zinvol is voor jou. Samen zoeken we naar wat bij jou past en bij je vraag. Deze kennis helpt mij jou te helpen maar uiteindelijk draait het om echt contact tussen jou en mij, waarin veiligheid en vertrouwen van wezenlijk belang zijn. Zo komen we samen tot nieuwe inzichten en leer ik jou je eigen coach te worden.

Spiritualiteit

Ik ben afgestudeerd in de richting transpersoonlijk counselor met als onderwerp spiritualiteit in de coaching. Ik gebruik veel spirituele elementen in mijn coaching. Nooit zweverig, maar altijd gericht op praktische toepassingen. Bijvoorbeeld door het inzetten van oefeningen op het gebied van ademhaling, mindfullness, visualisaties en ankeren. Het spirituele aspect in coaching gaat over zingeving, dankbaarheid en (zelf)acceptatie. Leren accepteren van wat is geweest, loslaten van een toekomstbeeld, vertrouwen op wat komt en zijn in het hier en nu. Zo leef je bewust en kan dankbaarheid tot bloei komen.